Op avontuur naar Corsica

wij begrijpen wat camperrijders willen

Wij zijn Jan en Alie Kaal uit Nieuwleusen. In het lange zomerseizoen maken wij mooie reizen met de camper, sinds 2019 een Hymercar Grand Canyon 6 meter. Jan is nu 73 jaar en Alie is nu 70 jaar. Jan is werkzaam geweest in de Automotive als o.a. ICT-er. Alie was de postkantoor mevrouw. Samen willen wij in onze nog gezonde jaren de vele plekjes in Europa ontdekken.

 

Sinds 2019 zijn wij overgestapt van een integraal camper Adria Coral naar een Hymerbus. Bij ons is de reis met de camper eigenlijk onze bestemming en met name een bus ben je super mobiel en het rijdt wonderbaarlijk. De iets mindere ruimte nemen we graag voor lief. Onze laatst grote reis was een tocht naar Corsica via Frankrijk, Zwitserland en uiteindelijk Italië.

 

Veerboot naar Corsica

De overtocht met de veerboot was van Livorno  naar Bastia op het eiland. De rondrit over het eiland was fantastisch. Er lopen wel diverse grote wegen maar de meeste daarvan gaan dwars over het eiland maar nooit langs de kust. De kustwegen zijn klein, smal en bochtig  en soms ook steil. Dit zijn dus uitstekende situaties die met een camper bus te doen zijn. Zodra we de veerboot in Bastia afrijden gaan we langs een bochtige weg richting noordpunt. Op camping Pietracorbara zijn we een aantal dagen gebleven en hebben aldaar de prachtige omgeving op de fiets verkend. Vervolgens dezelfde kustweg helemaal “om de noord” gevolgd en uiteindelijk uit te komen in St. Florint. Een geinige toeristenplaats met hele leuke winkels en terrassen. Een camping vlakbij het centrum is de moeite waard.

 

Naar Calvi en Bonifacio

De volgende stop was een camping in Calvi aan de noordwesthoek van het eiland. Dit is een plaatsje uit duizenden.  Een oude burcht is gebouwd op een rots en is altijd dominant zichtbaar. Vanaf de camping loop je zo langs het strand naar de vele terrasjes in de plaats. Na Calvi hebben we constant de smalle kustwegen gereden langs diverse plaatsen om uiteindelijk uit te komen op de uiterste zuidpunt en dat is Bonifacio. Dit is echt werkelijke een prachtige plaats. Dit is de topper van het eiland. Een grote haven met plezierboten waaromheen de boulevard loopt met de vele terrassen. Er is een bovenstad en een onderstad. Een grote burcht is ook hier weer dominant aanwezig en in de bovenstad. Enig klimwerk is dus noodzakelijk maar de beloning is groot. Een schitterend uitzicht over de zee en met name zie je het eiland Sardinië liggen.

 

Heimwee naar Corsica

Na Bonifatius rijden we, ditmaal over wat grotere wegen aan de oostkant weer richting Bastia. De oostkant is wat vlakker en loopt langzaam naar zee. Er zijn daar zelfs stranden. Deze rondrit voor ons was totaal een 3 weken en dat heb je volgens ons wel nodig om het eiland in alle rust te verkennen. De veerboot voor de terugtocht lag al in de haven van Bastia. Jammer.. deze mooie rondrit over het eiland was alweer voorbij. Wanneer je weer terugkomt in Livorno dan heb je nog zeeën van tijd om verder Italië te verkennen. Dat is ook niet verkeerd. De heimwee naar Corsica blijft… misschien doen we deze reis nog wel eens een keer, maar dan rijden we het eiland andersom.

camper kopen

bekijk het aanbod

De mooiste routes vindt u hier

vind het avontuur

Waarmee kunnen we u helpen

ervaar onze service

Waarmee kunnen we u helpen

ervaar onze service

De mooiste routes vindt u hier

vind het avontuur

alle Onderhoud in eigen beheer

uitgebreide service exclusief voor onze klanten