Tel: 0523 65 65 00

Coevorderweg 20, 7707 AR BALKBRUG

Camper Occasions


Campers en Caravans toch welkom op campings in Overijssel

2020-04-24
Campers en Caravans toch welkom op campings in Overijssel

 

Wie de komende weken met de camper of caravan op pad gaat, is gewoon welkom op campings en vakantieparken in Overijssel. Op verzoek van ondernemers en inwoners heeft de Veiligheidsregio IJsselland besloten de regels te versoepelen, zo laat een woordvoerder weten. 

 

Voorwaarde is wel dat de campers en caravans over een chemisch toilet beschikken. Daardoor hoeft er namelijk geen gebruik te worden gemaakt van de gedeelde sanitaire voorzieningen op een camping of vakantiepark, die op last van de Veiligheidsregio IJsselland gesloten moeten blijven.  

 

Op de meeste recreatieterreinen zijn speciale lozingspunten aanwezig voor chemische toiletten. Die bevinden zich vaak buiten, waardoor gebruikers niet op elkaars lip zitten en het risico op verspreiding van het coronavirus beperkt is. Daardoor geldt een uitzondering voor caravans en campers. Wie met de tent of vouwwagen op pad gaat, wordt wel aan de poort geweigerd.

Andere koers

Aanvankelijk voerde de Veiligheidsregio IJsseland een andere koers. In Overijssel werd het lozingspunt voor chemische toiletten beschouwd als een gedeelde voorziening, waardoor je dus ook met de caravan of camper niet op een camping mocht staan.

 

Vandaag heeft IJsseland besloten om de regels alsnog te versoepelen. ,,Dat doen we op verzoek van inwoners en ondernemers’’, aldus een woordvoerder. ,,Bovendien sluit dat beter aan bij de regelgeving in aanpalende regio's, waar campers en caravans al wel welkom waren op recreatieterreinen.’’ 

 

Bron: De stentor (https://www.destentor.nl/zwolle/campers-en-caravans-toch-welkom-op-campings-in-overijssel~a75fd13c/)

Roozeboom Campers

Webdiensten - Plus Automatisering